knepigt
17 juni 2008, 15:44
Filed under: Nu har hon funderat för länge

Det hände något riktigt spooky i Dublin som jag inte är helt OK med faktiskt. Lite läskighetskänsla blandat med ”vem har regisserat det här då”.

Det var som så att mannen och svärfar hade en sådan oändlig EM-ångest/längtan att de inte riktigt kunde tygla sina känslor utan bara måste slå sig ned och se en match på första EM-dagen. Det blev naturligtvis som så att vi (jag, mannen, svärfar och svägerskan) slog oss ned på en pub och tittade på Kroatien eller något liknande.

Fotboll rockar ju inte skiten ur Irländare precis så det var ganska stilla på puben så medan mannen och svärfar drack någon öl och föll i fotbollsdvala sippade jag på ett glas vitt och observerade folk och beteende inne på puben. Där fanns fyra tjattrande tanter som drack Guinness, en skallig man som hängde i baren (klappfull) och pratade med allt och alla, någon slags indian som också han i sina tygsjok och röda flipflops inmundigade en några Guinness vid baren och ett sällskap med fyra unga (småsura) som vad jag uppfattade var turister, två killar och två tjejer, (och naturligtvis var det brudarna som var sura ;-).

Till det fanns fanns det bara vi och själva pubägaren där.

 Inget konstigt med det.

Det var dagen efter det konstiga började. Vi klev upp och skulle gå ut på stan och äta frukost, vi promenerade en bit och hittade ett kombinerat bageri/fik där vi slog oss ned. Lite roligt var det då att se att Mr Skallig och klappfull var förstebagare på just det fiket. Han såg allt annat än kry ut men jobbade tydligen på just detta bageriet och såg ut att ha en mycket jobbig morgon.

Dagen spenderades sedan promenerandes ibland annat Temple Bar – district och vem står där på en gata med bjällror runt anklarna och spelar gurka hummandes på något obegripligt? Indianen såklart.

Detta möte kändes dock som det mest naturliga eftersom det inte dräller av indianer i Dublin och man förstod att han hade någon form av sysselsättning i denna riktning. I Temple Bar är det smock med folk och massor av gatuunderhållning = pengar att tjäna = bra ställe för indianuppträdande med gurka.

Men lite underligt var det att vi sprungit in i två av gårdagens pubbesökare följande dag på vitt skilda ställen i staden. Såpass att vi faktiskt diskuterade lite kring det.

På kvällen skulle vi upp till Johnny Fox´s pub i kullarna, för att komma dit behövs en taxitripp på 40 minuter. Och jo. ni vet redan vad som kommer hända. Efter att ha åkt taxi i ca 20 minuter så stannar taxin vid ett övergångsställe mitt inne i ett bostadsområde och jajjemän… över gatan går den ena tjejen i gruppen om de fyra unga ”turisterna” från puben (hon som var surast skall tilläggas). Det råder ingen tvekan att det är hon då han har ett mycket speciellt utseende. Men det där med turist verkar vara fel eftersom vi är på väg ut på landsbygden, långt ifrån citykärnan.

Nu började det faktiskt bli lite kusligt, lite grann som i en rysare, ni vet typen obehaglig känsla av att vara sedd och förföljd. När skulle de fyra tjattrande tanterna dyka upp? På scenen på Johnny Fox´s måhända?

Det kom inga tanter.

Det tackar vi för men jag kan ändå inte riktigt släppa resten som jag tycker är lite märkligt… faktiskt…

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

hu alltså…
Jag kommer att tänka på den där filmen med Jim Carrey, vad heter den nu…
Just ja – The Truman Show.

Kommentar av hedgehog-sara

Hedgie: Precis! Jag tänkte också på den men fick liksom inte fram namnet ur skallen.

Kommentar av Mo
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: