Norsk hockey
15 februari 2009, 20:37
Filed under: Familj, utmaning | Etiketter: , ,

Nu är vi hemma igen och cupen har gått strålande, stolta grabbar har kommit hem med en bronspeng om halsen som de fick ta emot att självaste Sundström själv. Obesegrade i grundserien men i semin satte Huddinge tvärstopp för oss, -som de spelade!

Nu till det jag ville berätta om, i vår grupp var ett norskt lag med. När Norge deltar i cuper i Sverige brukar de ibland få dispanser  att ha med lite överåriga grabbar (1 år äldre). De här gänget kom med bara överåriga grabbar, många två år äldre, någon tre år äldre, inte en enda född 98 som cupen var ämnad för. Då fixar ni matematiken själva, det är inte OK att 10 åriga grabbar möter norska pubertetskillar där vissa väger 40 kg mer än våra minsta killar. Det är en sak att förlora, det är en helt annan grej om någon skadas ordentligt. Det behöver inte vara ojuste tackling, det räcker mer än väl med en ihopåkning med en 30 kg tyngre kille för att något riktigt otäckt kan hända.

Nåväl, matchen var OK sett till hårdhet i spel, norrmännen hade mycket snack med domaren vilket väl var mindre OK men fortfarande inget tok. Men så skall de tacka varandra efter match och en norrman väljer att köra en rak box i magen på en av våra spelare som bara trillar ihop.

Så fult, men vi har fortfarande bara med en ungtupp som inte fattar bättre att göra med. Men tänk er sedan pinsamheten när deras tränare INTE handlar alls utan tycker att det är helt OK att hans spelare slår ned en annan spelare. Tänk er pinsamheten i att tränare dessutom vägrar att be om ursäkt efteråt, än mindre tillrättavisa sin spelare. Förstå pinsamheten i att två-tre år äldre grabbar åker på 98-cup och målet är att vinna cupen vilket blev allt tydligare genom tränarens agerande. Förstå att man inte vill förstå…

Joooo då, vi vann grundspelsmatchen och vi vann matchen om tredje pris mot norrbaggarna. Men ändå. Vilken j-la onödig lektion för grabbarna.

Bara i hockey mina vänner, bara i hockey…

Annonser

7 kommentarer so far
Lämna en kommentar

ja, fyfan alltså hur en del beter sig… Men grattis till era killar – hurra!

Kommentar av hedgehog-sara

Hedgie: Jag har aldrig mått så dåligt som hockeymamma. I helgen besannades allt det där som jag mot kollegor försvarar att det inte alls finns inom hockeyn. Att det är en myt, nu regerar disciplin och ordning i samspel med glädje.
Men så kom verkligheten ikapp.

Kommentar av Mo

Otroligt! Vad vill de visa? Åka hem tyill Norge och skryta med att man vunnit en cup för 2 år yngre grabbar? patetiskt.

Kommentar av Ann

Ja du, vi har också varit med om en hel del i hockeyn trots att pojkarna bara är småknattar än så länge. Under en match som äldsta sonen spelade urartade matchen helt och pojkarnas tränare avbröt matchen tillslut. Det andra laget blev nämligen helt utspelade och detta gjorde att det slog helt slint i huvudet på det andra laget. När de inte kunde vinna matchen så bestämde de sig tydligen för att visa att deras klubbor var bättre på annat…

Hur är det med andra föräldrar då? Vi har stått bredvid föräldrar i andra lag som har stått och ropat helt obegripliga saker…och ja, vi pratar fortfarande om 10åriga pojkars matcher.

Stå på er och grattis till en bra genomförd turnering.
Kram Malin

Kommentar av Malin

Ann: Jag fattar inte heller, jag tycker bara det blir pinsamt. Förvisso är turneringen rankad som en av Sveriges svåraste men jag fattar bara inte grejen ändå.

Marie: Vissa rötägg till föräldrar finns det ju, men oftast brukar de bli tillrättavisade av antingen lagvärdar eller egen tränare/coach. Jag tycker det brukar funka bra. Idioterna plockas bort direkt men det funkar ju inte när det är hos tränaren det felar.

Kommentar av Mo

Asså dessa hysteriska sportmorsor!

Fast det framkallar en del goda idrottsminnen:

Det begavs sig på den tiden då jag spelade handboll, jag bör ha varit 11-12år. Vi mötte ett lag som kanske var yngre men framför allt så var de lite mindre till storleken. Då handboll är en tuff sport så innehåller det en hel del fysisk kontakt som ganska ofta är hård. Så även i denna match, men nu satt del en drös hysteriska morsor i publiken som högljutt gapade och protesterade hysteriskt så fort deras söner fick en smäll.
Till slut rann det över för min kompis när morsorna ytterligare en gång utbrast, ”Men herre gud domarn!” efter en korrekt tackling. Han gick fram till morsorna och skrek, ”Om inte era ongar tål en smäll så får de la för fan börja spela schack istället!

Detta blev upprinnelsen till en mycket grinig tillställning och när slutsignalen hade gått så hängde smockan i luften när vi, motstånadrna och deras morsor drabbade samman utanför omklädningsrummen! Vår lagledare lyckades fösa in oss i omklädningsrummet innan nånting hände och började skälla ut oss efter noter, men när han kommer till slutklämmen och förkunnar att vi som lag kan bli anmälda för att allt som händer en timme före och en timme efter match do det räknas till matchen, då tittar tio killar på sina klocker och utbrister, ”Hur lång tid är det kvar innan det gått en timme?” Alltså tills dess att vi kunde ge orsgrisarna stryk…

Haha, idrott när den är som allra bäst!!

Kommentar av Pelle

Pelle:Kan ju meddela att det var några vuxna som gärna skulle vilja ta ett ord eller tre med främst tränaren efteråt. Dock fick våra tränare sköta det, och jag har aldrig sett de så förbannade förr.
Nå, blev det slagsmål efter en timme?

Kommentar av Mo
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: