Att veta rätt?!
01 mars 2009, 17:15
Filed under: Familj | Etiketter: , ,

Den där lilla sötnosen vi har här hemma, han som fortfarande bara är sex år har visat att det där men hockey verkligen är något för honom. Igår körde han Cup; ”Björnligans Dag” för 00:or och gjorde inte bort sig det minsta (med andra ord gick det riktigt bra).

Så här ÄR det: Han är kanon-kanon-kanon-duktig, och däri ligger vårt dilemma. Jag Vi har alltid förespråkat att man inte skall skynda, pressa och ligga på, självklart skall man spela med sina jämnåriga och inte jäkta utvecklingen.

Vi har redan stoppat att han skulle börja skolan ett år tidigare (förskolan tyckte att han verkligen skulle göra det men vad är liksom grejen?). Nu är vi i samma läge med hockeyn.

Så nu spelar han hockey med två år äldre grabbar. Känns både inte OK och helt OK. När hockeysäsongen inleddes så spelade han med jämnåriga och gjorde 19 *huh* mål på en Björnligadrabbning. Det förstår vem som helst att det är inte heller OK.

Så nu sitter vi här och vet inte vad som är rätt och fel i det sportsliga. Klart att grabben behöver motstånd samtidigt som vi tycker att man inte skall matcha. Och så var det kompisarna, klart man vill spela med kompisarna!

Så… finns det någon bra lösning? Hjälp!

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Som tränare till ett hockeylag förstår jag dilemmat. Men mitt råd är att låta honom fortsätta med de äldre och förbereda honom på att det kommer inte att hålla. Så när den dagen kommer så skall han glad i hågen kunna adaptera till sin åldersklass. Det är förberedelsen.

Kommentar av Jan

Jan: Jo precis. Men det är en trícky road dit. Speciellt om man har en pojk som är ganska på och räknar resultat även om han bara är 6 år.

Kommentar av Mo

Kör hårt med pojken så att han blir utbränd och tröttnar. På så sätt slipper han att riskera hamna Brynäs och slipper då att harva i bottenträsket av Elitserien!

Kommentar av Pelle

PellePluttman: Du har så rätt, har jag riktig tur så slutar han innan han får hormoner och börjar vuxensvettas och lukta illa. Det är mitt mål.Så jag tycker vi kör slut på´n illa kvickt!

Kommentar av Mo




Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: